Activitats relacionades

La ciutat educadora com a espai d'innovació i creativitat

Conferència Estatal de Joves "Tinguem cura del planeta"

Els dies 13, 14 i 15 de novembre tindrà lloc la Conferència Estatal de Joves "Tinguem cura del planeta" a Barcelona.

 

En aquesta conferència es reunirà una delegació de joves delegats de cada una de les comunitats autònomes que participen al projecte (País Basc, Galícia, Canàries, La Rioja, Catalunya…).

Durant la conferència els joves intercanviaran les accions que estan duent a terme des dels centres educatius relacionades amb la millora de l’entorn i amb la Carta de responsabilitats elaborada durant la Conferència de Joves a Brasília el 2010.

“Tinguem cura del planeta” és un procés que convida joves de tot el món a reflexionar i actuar per millorar el planeta. És un procés educatiu que busca el compromís i la responsabilitat dels joves per superar la crisi social i ambiental que pateix el planeta, mitjançant un procés interactiu dut a terme per joves d’entre 13 i 16 anys de diferents localitats, regions, països i continents que aprenen i actuen units per un objectiu comú: tenir cura del planeta.

A Catalunya, la Conferència Internacional de Joves es concreta en el procés “Tinguem cura del planeta”, el qual apropa la dimensió de la política ambiental a l’educació reglada. Mobilitza i compromet els i les joves a analitzar i debatre, amb la resta de la comunitat educativa, els principals reptes socioambientals actuals. És un procés de construcció de l’aprenentatge en el qual els i les joves es reuneixen, deliberen sobre els temes proposats i escullen representants que han de comunicar les idees acordades en diferents espais d’intercanvi. Aquest procés inclou la realització de conferències escolars, conferències de comunitats autònomes i regionals i, finalment, d’àmbit internacional.

 

Informacions pràctiques

Lloc: Alberg Mare de Déu de Montserrat de Barcelona

Dates: Del dijous 13 al dissabte 15 de novembre de 2014

  • Dijous 13: Presentació d’experiències
  • Divendres 14: Debat en grups de treball sobre les diverses responsabilitats de la Carta internacional
  • Dissabte 15: Presentació i difusió dels resultats de la conferència

 

Programa

El programa específic es concretarà durant el curs 2013-2014.