Activitats relacionades

La ciutat educadora com a espai d'innovació i creativitat

MAGNET. Aliances per a l'èxit educatiu

MAGNET és un programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament, que té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució. Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa.

 

Les institucions que hi participen són institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, música, etcètera) que tenen un compromís educatiu amb la societat, i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

Les escoles i institucions que han iniciat el programa dins el curs 2012-2013 són les següents:

- Escola Josep M. de Sagarra (Barcelona) i Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba). Vegeu el tríptic informatiu de l’escola més avall.

Escola Eduard Marquina (Barcelona) i Institut de Ciències del Mar (CSIC). Vegeu el tríptic informatiu de l’escola més avall.

Escola Roser Capdevila (Sant Joan Despí) i Televisió de Catalunya (TV3)

Institut Moisès Broggi (Barcelona) i Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) 

 

Informacions pràctiques

Lloc: Barcelona i Sant Joan Despí

Programa: El programa s’ha iniciat durant el curs 2012-13 i anirà creixent els propers anys. Cada projecte MAGNET té una durada de quatre anys: http://www.fbofill.cat/index.php?codmenu=14.01.07

Institucions:

  • Fundació Jaume Bofill
  • Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya