Activitats relacionades

La ciutat educadora com a espai d’innovació i creativitat

Perspectives internacionals d’educació: Com avaluar les competències de la població adulta al llarg de la vida?

El dijous 7 de novembre de 2013, a les 18.00 hores, la Fundació Jaume Bofill i la Direcció d’Educació de l’OCDE presentaran els resultats de la nova enquesta internacional sobre competències de la població adulta: “The OECD Survey of Adult Skills” (PIAAC).

La societat de la informació i el coneixement en la qual vivim requereix persones amb competències i habilitats desenvolupades. Un dels principals reptes que afronten la majoria de països és com formar les persones amb les competències necessàries per viure, treballar i participar en les societats del segle XXI. El fet de tenir una titulació formal no assegura una entrada directa al mercat de treball, sinó que també cal demostrar que es té una sèrie d’habilitats, cada vegada més apreciades i valorades en les diverses esferes de la vida diària.

La informació proporcionada per aquesta enquesta internacional servirà als països per entendre més en profunditat com l’educació pot millorar les competències que les persones necessiten per a la seva vida diària, tant en l’àmbit professional com social i personal.

Amb la intenció de contribuir a aquest debat, la Fundació Jaume Bofill, en col·laboració amb la Direcció d’Educació de l’OCDE, aprofiten el llançament de la nova enquesta sobre competències dels adults per debatre a fons qüestions d’interès per a tota la població, com ara: tots els ciutadans poden llegir i entendre un text? Quines persones tenen més facilitat per desenvolupar-se en ambients tecnològics? El nostre sistema educatiu està responent a les demandes d’un mercat de treball canviant?…

En la conferència intervindran les persones següents:

  • William Thorn, analista sènior de polítiques educatives a la Direcció d’Educació de l’OCDE i cap del projecte PIAAC.
  • Òscar Valiente, professor i investigador al Departament d’Educació de la Universitat de Glasgow.

L’accés és lliure i gratuït. Només cal inscriure-s’hi. Places limitades.

El debat es podrà seguir en directe per videostreaming a través d’aquest web, i també via Twitter @FundacioBofill amb l’etiqueta #aulabofill.

 

Informacions pràctiques

Lloc: Provença, 298, 08008 Barcelona

Dia i hora: 07/11/2013, 18h

Programa: http://www.fbofill.cat/index.php?codmenu=01&not=1009

Institucions:

  • Voluntaris de “La Caixa”