Notícies

Participaran 446 ciutats

Barcelona serà seu del Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2014

Barcelona serà seu del Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2014

Barcelona serà seu del Congrés Internacional de Ciutats Educadores 2014

 

Barcelona serà la seu de la tretzena edició del Congrés Internacional de Ciutats Educadores. Un congrés en què hi participaran representants de 446 ciutats de tot el món, s’hi presentaran projectes de ciutats inclusives i educadores i es compartiran experiències sobre nous models de ciutats educadores.

El Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que se celebra cada dos anys ,va néixer ara en fa 23, precisament, a Barcelona, on es va celebrar la primera edició. Per a la tretzena, la ciutat comtal rebrà entre 1.000 i 1.500 professionals del sector, que representaran un total de 36 països d’arreu del món.

Segons l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, “en els moments difícils com els que vivim, la idea de ciutat educadora és més vigent que mai. L’educació és una eina fonamental si volem que la ciutat sigui lloc de progrés personal i col·lectiu”. Trias també ha destacat el paper de la ciutat en el procés educatiu de les persones: “Les ciutats no només eduquen des de les escoles, sinó també amb la cultura, l’esport o la participació.”

Al llarg del 2013 i 2014, Barcelona organitzarà activitats i congressos paral·lels per donar a conèixer a la ciutadania i al sector especialitzat nous models educatius i d’inclusió social.