Presentació monogràfic AICE

Presentació monogràfic AICE: “Ciutat, Inclusió Social i Educació”
Modera:  Sr. Jordi Martí i Galbis

(13:00 -14:00, Sala d’actes) Dijous 13 de novembre

Projecte Cases Zanardi, Bolònia
Institució per a la Inclusió Social i Comunitària, Ajuntament de Bologna (Itàlia)
Sr. Inti Bertocchi
Les Cases Zanardi són un projecte innovador de política social, l’objectiu del qual és crear una xarxa de col·laboradors públics i privats per afrontar les necessitats socials i oferir oportunitats d’ocupació i formació a la població en risc de pobresa o exclusió social, així com promoure la reducció del balafiament i un estil de vida més responsable i sostenible.

Fàbrica d’Arts i Oficis d’Orient, Ciutat de Mèxic
Xarxa de Faros, Secretaria de Cultura del Govern de la Ciutat de Mèxic (Mèxic)
Sr. Agustín Estrada Ortiz
La Fàbrica d’Arts i Oficis d’Orient és un model cultural dependent de la Secretaria de Cultura de la Ciutat de Mèxic. El Far d’Orient és un centre cultural i una escola d’arts i oficis que, pel seu model pedagògic, es converteix en una fàbrica de creació artística i un espai ideal per al diàleg i la trobada de l’art, a més de servir com a fòrum per a les expressions més diverses i importants de la cultura.

Orquestra Creativa de Santa Maria da Feira 
Santa Maria da Feira (Portugal)
Cristina Tenreiro
L’Orquestra Creativa de Santa Maria da Feira destaca com a experiència innovadora, diferent i identitària. Es tracta d’una orquestra que no posa límits ni condicions per participar en ella i que aconsegueix resultats d’alta qualitat artística i estètica gràcies a un mètode creatiu basat en les sensibilitats i emocions, i en el saber fer dels seus participants. D’aquesta manera fa possible una construcció orgànica de la música en les fases de composició i d’interpretació. La integren alumnes, mares i pares, músics, estudiants i membres d’acadèmies, bandes i orquestres, associacions culturals, esportives i recreatives i persones majors d’entitats socials comunitàries, procedents de contextos socioeconòmics diversos. Entre tots formen un mosaic dinàmic ric en colors, sons i afecte.