Anna Jolonch

Anna Jolonch

Anna Jolonch (Barcelona) és doctora en Ciències de l’Educació per la Universitat de París 8. Ha exercit diferents responsabilitats en destacades organitzacions en l’àmbit de les polítiques socials i educatives, sempre amb la mateixa pregunta: “com la recerca pot contribuir a modificar les pràctiques professionals?” Amb una preocupació constant per una major justícia social i el convenciment del rol de l’educació per fer-ho possible. Els seus temes han estat: la pobresa, la vulnerabilitat i les desigualtats educatives.

Actualment és professora associada a la Universitat Ramon Llull. Ha estat cap de recerca a la Fundació Jaume Bofill (2008-2014), on ha impulsat l’obertura internacional i ha coordinat destacats projectes de recerca com l’Anuari d’educació. Va treballar amb anterioritat com a responsable del servei d’estudis i formació de Càritas Diocesana de Barcelona (2000-2008), on va dirigir els informes anuals sobre la pobresa a Barcelona.

Col·labora amb l’Observatori dels valors (ESADE – Fundació Lluís Carulla), on va publicar Exclusió social. Dels marges al cor de la societat (2008).  Autora de diversos llibres i de múltiples articles i capítols en obres col·lectives en català, castellà, francès i anglès. Els més recents són  Pour une démarche clinique engagée, París: L’Harmattan, 2013; Leadership for 21st Century Learning, OCDE, 2013; Lideratge per a l’aprenentatge. Estudis de cas a Catalunya, Fundació Jaume Bofill, 2013.