Joan Manuel del Pozo

?Joan Manuel del Pozo

Joan Manuel del Pozo (Girona) és doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona. Professor de la Universitat de Girona, on explica filosofia antiga, ètica de la comunicació i ètica aplicada a la intervenció social. La seva recerca es concentra, des de la tesi, en Ciceró, entorn del qual ha fet diverses publicacions. Ha traduït al català, publicats per la Fundació Bernat Metge, tres tractats filosòfics de Ciceró, el De natura deorum, el De re publica i les Paradoxa Stoicorum. Ha dut a terme també la traducció directa del llatí original de l’obra clàssica del pensament polític Utopia de Thomas More. Manté una intensa activitat com a conferenciant, aquí i en diversos països, sobre temes d’educació, filosofia, ètica i política. Assessora regularment i col·labora amb nombrosos seminaris de formació arreu del món amb l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. Acaba de publicar el llibre ‘Educacionari’, una invitació a pensar i sentir l’educació a través de seixanta conceptes.

Actualment és director de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’Acció Social, Psicoeducativa i Sociosanitària. És el Síndic de la Universitat de Girona.

Com a polític, ha estat diputat al Congrés i al Parlament, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona i conseller d’Educació i Universitats en el darrer govern de Pasqual Maragall. Ha estat també conseller de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.