Milagros Pérez Oliva

Milagros Pérez Oliva

Milagros Pérez Oliva (Eriste, Vall de Benasc, Osca) és periodista i professora del Màster de periodisme d’El País – Universitat Autònoma de Madrid. Actualment, és redactora en cap d’Opinió i membre de l’equip d’editorials del diari El País. Col·labora regularment a diferents programes de ràdio i televisió, entre ells Hora 25 de la cadena SER, Els matins de TV3 o El matí de Catalunya Ràdio.

És membre del Comitè de Bioètica de Catalunya, del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra i del Consell Assessor de la Taula del Tercer Sector, entre altres activitats socials. Entre el 2009 i el 2012 va ser defensora del lector del diari El País, després d’exercir com a cap de diferents seccions a la redacció de Catalunya. Va ser també vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Ha rebut, entre altres premis, el de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona, el premi Grífols de Bioètica i el 2006 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme, concedit per la Generalitat de Catalunya, per fomentar el coneixement dels temes de salut pública i epidemiologia des d’un periodisme independent i crític. També ha rebut la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari de la Generalitat de Catalunya.