Coneix l'AICE

El moviment de ciutats educadores es va iniciar el 1990 arran del I Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona.

Va ser en aquest escenari que un grup de ciutats, representades pels seus governs locals, va plantejar l’objectiu comú de treballar conjuntament en projectes i activitats per millorar la qualitat de vida dels habitants, a partir de la seva implicació activa d’acord amb la carta aprovada per Ciutats Educadores.

Anys després, el 1994, l’Ajuntament de Barcelona va impulsar la creació de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), amb l’objectiu de reunir totes les ciutats compromeses amb els principis de la carta en una organització que afavorís i estimulés el diàleg, l’intercanvi i la construcció conjunta d’un discurs que proclamés l’educació com a eix estructurador de progrés personal i col·lectiu, de convivència i de solidaritat.

Barcelona ha exercit la presidència de l’AICE des que es va crear; el seu lideratge és reconegut i valorat pel conjunt de membres que, en l’assemblea general celebrada a Lisboa l’any 2007, van decidir la continuïtat de Barcelona al capdavant de l’associació. En aquest camí, Barcelona ha estat acompanyada per les diverses ciutats del món que componen el Comitè Executiu i les ciutats organitzadores dels diversos congressos internacionals. Sense el seu suport no hauria estat possible obrir i mantenir aquest diàleg i cooperació amb més de 460 ciutats de 36 països.

mapa icaec

Països membres

Els països que actualment formen part de l’AICE són els següents:

AMÈRICA
Argentina
Bolívia
Brasil
Canadà
Colòmbia
Costa Rica
Equador
Mèxic
Puerto Rico
Uruguai
Veneçuela
Xile

ÀFRICA
Benín
República de Cap Verd
Marroc
Senegal
Togo

EUROPA
Alemanya
Croàcia
Dinamarca
Espanya
Finlàndia
França
Grècia
Itàlia
Polònia
Portugal
Romania
Suècia
Suïssa

ÀSIA – PACÍFIC
Austràlia
Filipines
Nepal
Palestina
República de Corea
Tailàndia

Coneix l'AICE: Associació Internacional de Ciutats Educadores