Salutacions institucionals

Xavier Trias, alcalde de Barcelona
Placheholder

Salutació de l'Alcalde de Barcelona

És per a mi una gran satisfacció, com a alcalde de Barcelona i com a president de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, acollir el XIII Congrés Internacional de l’AICE l’any 2014. Un any en què també tenim el goig de celebrar el vintè aniversari de la creació de l’associació, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.

El 1990 Barcelona va presentar al món la idea de ciutat educadora, una proposta que és compartida per 454 ciutats de 36 països, gairebé 25 anys després. Actualment, aquest concepte de ciutat educadora és més necessari que mai. Els moments difícils que estem vivint per la crisi econòmica i social que ens afecta demanen que cada ciutat, com a àmbit de convivència i intercanvi, desvetlli potencialitats internes i externes perquè seguim avançant cap al futur.

Més que mai, el coneixement i l’educació esdevenen eixos bàsics per al desenvolupament i la inclusió social. Per això l’administració local projecta sobre l’educació una mirada àmplia, una mirada sustentada en la idea de ciutat educadora, on l’educació esdevé un instrument essencial per al desenvolupament personal i col•lectiu, i la millora de la convivència i de la solidaritat. És per aquest motiu que el lema del Congrés del 2014 és La ciutat educadora és una ciutat que inclou.

Estic convençut que aquest Congrés serà molt important per a totes les  ciutats de l’AICE, ja que ens permetrà compartir coneixements i experiències en aquest àmbit, i avançar plegats en la construcció d’unes ciutats més justes, fetes per a les persones i amb les persones. Ciutats que no deixen ningú enrere.

Desitjo que la seva estada entre nosaltres l’any 2014 els ajudi també a conèixer millor tots els atractius que, com a capital de Catalunya, ens han convertit en una de les ciutats més visitades del món: el barri Gòtic i els bells edificis del Modernisme, els museus i els festivals, la nostra cultura mediterrània que ens fa gaudir de la vida a peu de carrer, una gastronomia popular, creativa i de qualitat, i un comerç diversificat i proper.

Serà un plaer per a Barcelona i per al Comitè Organitzador del XIII Congrés acollir aquest esdeveniment internacional, l’èxit del qual depèn, sens dubte, de la participació activa de tothom.

Els agraeixo molt sincerament la seva confiança.

Barcelona els espera amb els braços oberts!

Xavier Trias
Alcalde de Barcelona i President de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE)