Barcelona

barcelona platges

Adreça:

Benvinguts

Benvingut i benvinguda a Barcelona, ciutat que històricament ha estat terra d’acollida de persones de diverses cultures que han participat en la construcció de la seva identitat oberta i multicultural.

La ciutat de Barcelona, delimitada pel mar Mediterrani, els rius Llobregat i Besòs i la serra de Collserola, té una població que supera el milió sis-cents mil habitants. El seu clima és de tipus mediterrani, amb estius càlids i humits i hiverns suaus. És una ciutat plena d’història, de cultura, d’ofertes d’oci i gastronòmiques que ofereix als visitants nombroses possibilitats per passejar-s’hi fent servir tots els seus sentits i descobrir una part del seu passat

Barcelona és la capital de Catalunya i és la segona ciutat més gran d’Espanya tant per la seva extensió com pel nombre d’habitants. Actualment hi viuen prop d’1,6 milions de persones, però la seva àrea d’influència mitjançant l’Àrea Metropolitana de Barcelona (que engloba les poblacions que l’envolten) és de 36 municipis amb una població aproximada de 3,2 habitants.

Barcelona és una ciutat mediterrània en el sentit geogràfic, i també en el sentit cultural i social. A causa de les mil·lenàries vies de comunicació marítimes i de la importància del port de Barcelona, la capital catalana ha estat sempre en contacte amb poblacions d’altres cultures de la riba del Mediterrani, interrelació que ha marcat les tradicions i celebracions culturals de la ciutat.

Els últims 30 anys Barcelona no ha deixat de desenvoluparse en tots els àmbits. Els Jocs Olímpics de 1992 van confirmar, un cop més, la projecció internacional de la ciutat. Barcelona s’ha convertit en una de les ciutats europees amb més dinamisme i atractiu, tant per la seva gent, com per la seva projecció econòmica.

La societat catalana té una arrelada consideració per les seves institucions, la seva cultura, la seva llengua, el català, i les seves tradicions. El català és un tret fonamental de la identitat catalana i ha estat clau per a la cohesió social.