Angélica Sátiro

Angélica Sátiro

Ponent

Angélica Sátiro és doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Investigadora amb estudis superiors (DEA) en Filosofia Pràctica per la Universitat de Barcelona. Màster en Creativitat Aplicada per la Universitat de Santiago de Compostel·la. Postgraduada en temes filosòfics per la Universitat Federal de Mines Gerais. Postgraduada en Pedagogia Empresarial per la Universitat Estatal de Mines Gerais. Especialitzada en Filosofia per a Nens per la Universitat Estatal de Montclair. Llicenciada en Pedagogia per la Universitat Estatal de Mines Gerais. La seva investigació teòrica i pràctica es relaciona amb temes com ara ciutadania creativa, creativitat i innovació social, ètica i creativitat, desenvolupament de la capacitat de pensar i l’acció ciutadana.

És directora de la Casa Creativa que ofereix consultoria a diversos tipus d’institucions (ministeris, ajuntaments, universitats, fundacions, etc.), a diferents països d’Amèrica, l’Àfrica i Europa. És presidenta de l’associació Crearmundos BCN i creadora de la Xarxa de Xarxes Crearmundos, els objectius de la qual són facilitar la creació, la producció i la comunicació de processos i productes eticocreatius i connectar-hi projectes afins.

És educadora des dels anys vuitanta. Ha impartit cursos i conferències a diferents països. És escriptora amb diferents publicacions (més de 80 llibres i de 150 articles) en diversos idiomes: castellà, català, gallec, italià i portuguès.