Fabienne Brugère

Fabienne BRUGERE

Fabienne Brugère (Nevers, França 1964) és professora de Filosofia de la Université Michel de Montaigne Bordeaux 3. Presidenta del Consell per al Desenvolupament Sostenible de la Comunitat Urbanade Bordeus des de Juny de 2008 a Juny de 2013. Directora de les col·leccions “Lignes d’art” i “Care Studies”, publicacions universitàries de França, directora de la col·lecció “Diagnostics” publicat per Bord de l’eau (en col·laboració amb Guillaume le Blanc), membre del comitè de redacció de la Nouvelle Revue d’Esthétique i de la revista Esprit.

Al mateix temps, també desenvolupa la seva activitat com a docent convidada a la Universitat d’Hamburg, de Munich i de Laval al Quebec. La seva recerca es centra en la filosofia de l’art, la filosofia de la moral i política (el feminisme, la democràcia, l’ètica de la cura i les noves accions del sector privat i públic). Ha publicat un número important d’obres, de les que destaquen les dels darrers anys: Le sexe de la sollicitude, Seuil, 2008 ; Philosophie de l’art, PUF, 2010 ; L’éthique du care, PUF, 2011 ; Faut-il se révolter ?, Bayard, 2012.

Ha dirigit o codirigit nombrosos llibres sobre Spinoza, Foucault, Judith Butler, el liberalisme, l’obra d’art. Darrerament ha publicat, amb Guillaume le Blanc, Dictionnaire politique à l’usage des gouvernés, Bayard, 2012. Recentment, a l’octubre de 2013 ha publicat La politique de l’individude, Seuil-La République des idées.