Josep Maria Coll

Josep Maria COLL

Josep Maria Coll (Castellterçol, 1976) és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i doctor en Relacions Internacionals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Hanyang de Seoul. Compta amb una extensa trajectòria internacional, centrada a Àsia, on ha sigut professor associat en marketing i innovació a la Universitat Hankuk d’Estudis Estrangers, la Universitat de Yonsei i la Universitat de Pyeongtaek.

Actualment és professor associat de la Maastricht School of Management – Universitat de Maastricht a Holanda, investigador de la Yonsei University a Corea del Sud i del Grup de Recerca en Economia Política de la Integració (GREPI) de la UAB. Ha sigut director-fundador de l’Oficina d’ACCIÓ a la República de Corea (Catalonia Competitiveness Agency).

Col·labora amb Casa Àsia i la Fundació Cidob. És membre de la comissió d’estudis pel Comitè de Desenvolupament del Parlament Europeu, i consultor en desenvolupament i avaluador de projectes per la Comissió Europea. Ha treballat a Àsia, Àfrica, Amèrica Llatina i Europa, i ha assessorat a més de 100 empreses i organitzacions públiques i privades. Els seus interessos acadèmics es centren en el rol del sector privat en el desenvolupament inclusiu, l’eradicació de la pobresa i la sostenibilitat.