Rafael Pérez Colón

Rafael Pérez Colón

Ponent

Rafael Pérez Colón és responsable de la col·laboració de Microsoft amb organismes multilaterals i agències oficials de desenvolupament i codirector de l’estratègia de desenvolupament de negocis en el Sector Públic a nivell mundial.

Acumula més de 35 anys d’experiència en el camp de les Tecnologies de la Informació i ha exercit en diferents especialitats: Director de Centres de Computació i Assessor en TIC per a universitats i governs; professor universitari, investigador a la Comunitat Europea (I+D), presentador de radio y TV, col·laborador de premsa, emprenedor tecnològic i executiu corporatiu internacional.

Des de 1998 ha treballat en diversos càrrecs a Microsoft Corp., des de diferents bases: Puerto Rico, Florida i Washington DC als Estats Units. Des de 2009 s’ha establert a la base de Madrid, des d’on exerceix el seu càrrec actual. En tots aquests anys a Microsoft ha estat un dels executius claus en el disseny de nous models de Ciutadania Corporativa i Aliances Estratègiques entre la societat civil, governs i el sector privat.

És Doctor en Informàtica (ABD) per la Universitat Politècnica de Madrid i Enginyer de Computació per la Universitat de Puerto Rico a Mayagüez.